29/9/15

MENÚ DEGUSTACIÓ A L'AZURMENDI (EUSKADI)

Després d'unes setmanes de reflexionar una mica, he decidit tornar a donar una mica de vida a aquest Blog. No cal tornar-se boig fent un post cada dia però carai, val la pena no abandonar una experiència tan bonica. Tinc ganes d'aportar una mica de seriositat així que intentaré especialitzar una mica la història, millor poc però bo, tot portant-la cap al món culinari que tant m'entusiasma.
Com sempre us dic en aquestes ocasions, espero que us agradi...
Vinga, som-hi! Per iniciar la nova etapa cal fer-ho amb categoria...
Fa dues setmanes vam tenir el privilegi de ser a l'Azurmendi, un 3 Estrelles basc molt proper a Bilbao comandat pel txef Eneko Atxa. Vam gaudir d'una proposta creativa molt lligada al seu entorn, amb el producte de qualitat com a màxima ensenya però sense oblidar la cuina tradicional basca de tota la vida.
Sóc dels que penso que quan t'obsequies amb un dinar tan especial has d'oblidar-ho tot i deixar-te endur pel que et passa al teu voltant... Presentacions bellíssimes, barreja excepcional de gustos, elegància en el fer i sorpresa...
Com ja sabeu els habituals, en aquestes ocasions no m'agrada descubrir-ho tot, si no quina gràcia tindria si un dia hi voleu anar... Ara bé, si us ho podeu permetre, us aconsello una visita a l'Azurmendi. El trobareu a "Legina Auz., s/n", a Larrabetzu (Bizkaia), i el seu telèfon és el 944 55 88 66. 
Per més informació podeu visitar la seva preciosa web:
http://www.azurmendi.biz/
Anem amb el que interessa comprimit en 9 fotos d'unes 25 elaboracions que vam poder tastar, però abans un consell. Si decidiu anar a l'Azurmendi feu com el savi i aneu-hi ben d'hora ben d'hora, ja que els primers en arribar tenen el privilegi de ser obsequiats amb un recorregut especial on es poden tastar divertits aperitius com aquesta espècie d'imitació de cacauets feta de crema de cacauet i foie...
Aquests restaurants tan especials s'estan convertint darrerament en autèntiques joies arquitectòniques i l'Azurmendi no n'és l'excepció. Ho vam comprovar a l'aperitiu...
Els següents plats ja els vam fer al menjador...
Huevo de nuestras gallinas, cocinado a la inversa y trufado.
Ostra, tartar y gelee.
Centollo al natural, emulsión e infusión.
Bogavante asado y descascarillado sobre aceite de hierbas y meloso de cebollino.
Trigo guisado con emulsión de leche de caserío y rabo.
Salmonete asado al sarmiento, huevos fritos y caldo de sus espinas.
Queso, frutos rojos y cerezas.
A destacar el vi que ens va recomanar la Sommelier, Finca Terrerazo (Vino de Pago), un vi valencià de Mustiguillo Bodegas y Viñedos. A vegades no cal pagar grans quantitats per degustar grans vins!
Com podeu veure, un dinar en un restaurant d'aquestes característiques converteix el dia en un dia especial...

2 comentaris:

el de manresa ha dit...

el que no us explica el Pauet, és que de tan d'hora tan d'hora tan d'hora que s'hi va anar... encara no havien obert!!!! (emoticona de "rissa" amb llàgrimes)

Unknown ha dit...

Emoticona de "rissa" amb llàgrimes també...
hahahahahaaaaaa